Baba

6 őrületes tény, amit eddig nem tudtál a szoptatásról

Ha anyatejjel táplálod a kisbabádat, akkor te is tudod, hogy ez a világ egyik legtermészetesebb és legcsodálatosabb adománya. Az adomány mellett azonban vannak érdekességei is a szoptatásnak. Nézd csak!
2017. Július 12.

Érdekes tények a szoptatásról

A Fit Pregnancy Facebook oldalán látható egy videó, melyen édesanyák szoptatják kisbabáikat. A meghitt felvétel mellett olyan őrületes tényeket is megismerhetünk, melyek valószínűleg téged is meglepnek majd!

Mi az, amit eddig nem tudtál a szoptatásról és a melleidről? Figyelj!

1. A melleid súlya egyenként elérheti akár az 1 kg-ot is, amikor anyatejjel van tele.

2. A legtöbb nő jobb mellében több anyatej van, mint a balban – és ez ellen nem lehet mit tenni. Olyan ez, mint a bal- vagy jobbkezesség.

3. A mellbimbón sok apró kis lyukacska van, azokon spriccel ki az anyatej. Hogy kinek hány ilyen lyukacska van a mellbimbóján, az teljesen egyénfüggő.

4. A nagyobb nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobb is. Nem számít, hogy mekkora a cicid. A nagyobb mellű nők nem tudnak több tejet előállítani, mint a kisebb mellű társaik. Ugye most végre megnyugodtál?

5. A szoptatással rengeteg kalóriát égethetsz el, naponta akár 500-at is! Kinek kell a szobabicikli?

6. Az anyatej a legjobb orvosság, neked is! Kisebesedett a mellbimbód? Cseppents rá némi anyatejet és hagyd megszáradni. Hatásosabb, mint bármelyik bimbóvédő krém!

Kapcsolódó cikkek: