Baba

5 élvezetes anyablog

Épp van egy szusszanásnyi időd, és olvasnál valami kellemeset, ami kikapcsol? Zsong a fejed az egész napos gyerekzsivajtól és jó lenne valami, ami egy kicsit megnevetett, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy, hogyan csinálják mások? Olvass anyablogokat!
2011. Június 10.

Kicsi Malac, azaz Muci

A blog szerzője Lucia, aki már régi motoros a blogszférában. Amikor kiderült, hogy gyereket vár, mi sem volt természetesebb, minthogy neki is indítson egy blogot.A történet viszont egy ponton hirtelen fordulatot vett, mert fent nevezett Muci bizony nagyon sietősen érkezett a világra nagyjából a 27-ik héten, 1200 grammal, és így a blog olvasótábora hirtelen szurkoló, drukkoló, rajongótáborrá alakult. Rengetegen követték, hogyan gyarapodik az egészen aprócska kisfiú cserfes és imádnivalóan jólelkű, jóképű, huncut kisfiúvá.A blog szerzőjének stílusa könnyed, szórakoztató, ugyanakkor a mélyebb érzések is nagyon finoman ott bújnak a sorok között.Kötelező olvasmány.

Lustanyu

Az eredetileg a bíróságon dolgozó édesanya néha a legkevésbé sem tekintélyt parancsoló mivoltában előkóstolja a gyurmát, hogy tényleg ehető-e, vagy az odaégett spenót megmentett maradékával a haján áll a konyha közepén, s mindeközben próbálja megteremteni az ideális egyensúlyt „kicsi” és „pici” gyermeke, a „férj” és saját anyja között. Akármilyen nehéz vagy váratlan is legyen egy helyzet, megpróbálja abból a lehető legjobbat és legderűsebbet kihozni. Mottója: „Röhögj magadon, az isten is megsegít.” Jól esik ez a kis lelki unikum, amikor elsőszülöttünk szemfognövekedése miatt krónikus alváshiánnyal küszködve szürcsöljük a tejeskávénkat. Mondjuk öt óra 20 perckor.

Hommelette

Igazságtalan lenne a felsorolás, ha nem szerepelne a listán az egyik legjobb magyar nyelvű apablog. S miután szerzője aktív harcosa az apai egyenjogúságnak, ezért még véletlenül sem teszem a lista végére.Hosszabb szünet és egy nagyobb átalakítás után végre megint olvasható a Hommelette-blog, ahol igazán színvonalas írásokat találhatunk a gyereknevelés atyai oldaláról és nem kevésmegszívlelendő konyhai praktikát a legjavából. Nem frissül túl gyakran, de megéri kivárni.

Lola-blog

Talán kevesen tudják, de D. Tóth Kriszta sorozata a Nők Lapjában ugyan megszűnt, ám a Nők Lapja Cafén található blogjában továbbra is nyomon követhetjük Lola kalandjait.Aki szerette az írásokat a nyomtatásban, most sem fog csalódni.A blog épp nemrég költözött új címre a legújabb Lola-könyv tiszteletére, most a nagylanykonyv.blog.nlcafe.hu címen lehet olvasni.

Szirkababa – egy nem mindennapi kislány mindennapjai

A blog filozófiáját legjobban egy onnan vett idézettel lehetne leírni:”Nincs vége a világnak, ha valaki DS (Down-szindrómás – a szerk.), tudják, hogy a fejlesztés mennyire hatékony lehet és nem felejtik el, hogy nem genetikai balesetről van szó, hanem gyerekekről, akik a szüleiknek legalább olyan drágák, mint egy átlaggyerek egy átlagszülőnek.”

Szirkáról nem lehet már azt mondani, hogy baba, igazi nagylánnyá cseperedett már a blog hasábjain. A napló abból a szempontból is különleges, hogy rengeteg hasznos és részletes írás található benne az EC-ről (pelenkanélküliség újszülött kortól).A sok szívmelengető, szép írás között pedig rengeteg hasznos fejlesztési és gondozási tanácsot, tippet és ötletet is olvashatunk.

Ikerház

Már a blog címadása is nagyon ötletes, hiszen a születésüktől követhetjük egy ikerpár és családja életét ezen a nagyon színvonalas írásokkal, sok fotóval és videóval frissülő blogon.További pluszt ad az internetes naplónak, hogy mindkét szülő vezeti a bejegyzéseket különösebb elkülönítés nélkül – csak a bejegyzések tetején látjuk, hogy épp az anya vagy az apa bejegyzését olvashatjuk – így az írások mintegy folyamatos párbeszédként is értelmezhetők.

Még több

A felsoroltakon kívül rengeteg szórakoztató blogot találhatunk még.

Ha egy háromgyerekes család mindennapjaira vagyunk kíváncsiak, érdemes belenézni a Magzatvíz blogba, ha még több ikres tapasztalatról szeretnénk olvasni, akkor az Ikerházon kívül izgalmas olvasnivaló lehet a Gemini-blog. További szórakoztató és önelemző bejegyzéseket olvashatunk Lamadrenál, illetve Montagnál.

Ha még ezek után is van időnk és energiánk további blogokat olvasgatni, nincs más dolgunk, mit a felsoroltak linkajánlásait végigkattintani, és biztosan megtaláljuk az ízlésünknek, hangulatunknak legmegfelelőbb olvasnivalót.