Baba

3 szuper fogyókúrás recept

Véget ért a karácsony, és ezzel a nagy evések időszaka. A többség néhány kilóval gazdagabb lett az ünnepek alatt. Sokan érzik ilyenkor úgy, hogy kímélőbb, egészségesebb, diétásabb ételekre vágynak.
2016. December 27.

3 szuper fogyókúrás recept

Jól tudjuk, hogy a sikeres fogyókúra nem a gyorsaságban, nem a kalóriák számlálgatásában rejlik, hanem az életmódunk megváltoztatásában. Dietetikus szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy mozgás nélkül nem képzelhető el a sikeres diéta, ahogy az sem, hogy valamely tápláléktípust teljesen kiiktatunk az étrendünkből. Sok folyadék, sok mozgás, rengeteg zöldség és gyümölcs nélkül nem képzelhető el a hosszú távú siker.

3 szuper finom és kímélő receptet ajánlunk most, amivel egy kicsit egyensúlyba hozhatjuk az ünnepek alatt megterhelt testünket. Egy levest, egy főételt és desszertet mutatunk be. Mindhárom könnyen elkészíthető, ízletes és egészséges. Mozogni és sok folyadékot (vizet) inni ne felejtsünk el.

Kelbimbó krémleves

Hozzávalók:

320 g kelbimbó

10g főzőmargarin vagy vaj

80 ml tejszín (vagy tej)

petrezselyem zöld

lestyán

2,5 liter csontlében tedd fel főni a megmosott kelbimbókat. Ha kész, a levest turmixold össze, és tejszínnel dúsítsd, majd fűszerezd. Pirított zsemlekockát is adhatsz hozzá.

Zöldséges hal

Hozzávalók: 50 dkg hal

20 dkg burgonya

20 dkg sárgarépa

20 dkg gyalult patisszon

só, késhegynyi őrölt fehér bors

20 dkg gomba

20 dkg paradicsom

4 evőkanál olívaolaj

Megpároljuk a burgonyát, a répát, és a gombát. Egy másik lábasban pedig a patisszont és a paradicsomot. Ezután a zöldségeket olajban együtt megpirítjuk. Előmelegített tűzálló edényben megsütjük a halat a forró sütőben. Kb. negyed óra sütés után a halhoz hozzáadjuk a megpirított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd fóliával letakarva még fél órát sütjük.

Sárgarépás túrókrém

Hozzávalók:

120 g félzsíros tehéntúró

40 g reszelt sárgarépa

20 g búzacsíra

40 ml kefír

A túrót villával összetörjük, a répát leszereljük és hozzáadjuk az összes összetevőt. Egy tálban alaposan összekeverjük őket.

Kapcsolódó cikkeink fogyókúra témában:

Lefogyhatunk nagymamáink fogyókúrájával?

Fogyókúráról visszaesőknek

Egyél lassan, ha fogyni akarsz!