Gyerek

Új magán egészségügyi klinika nyílt Budapesten

Az Affidea Diagnosztika és a Főnix-Med június 22-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg új, közös magán egészségügyi klinikáját, a Váci Greens Egészségközpontot.
2017. Június 23.

A Budapest egyik legjobban fejlődő, a General Electricnek (GE) is otthont adó üzleti negyedében nyíló egészségközpont korszerű képalkotó diagnosztikai ellátással és orvosi szakrendelések nagy választékával várja a pácienseket. A klinika a GE dolgozói mellett a Váci úti vállalatok munkatársai, valamint a kerület és az agglomeráció lakosai számára is könnyedén megközelíthető, elhelyezkedése kedvező, azonban regionális referenciaközpontként küldetése ennél sokkal messzebbre mutat.

A Váci Greens Egészségközpont a hazai OEP finanszírozás mentes magán egészségügyi szektor egyik ékköve, amely jelentős nagyvállalatok kivételes összefogása mellett, több mint 1,2 milliárd forint összegű beruházás keretében valósult meg. Az Affidea Diagnosztika a GE diagnosztikai berendezések egyik legnagyobb megrendelőjeként hosszú múltra visszanyúló üzleti kapcsolatot ápol a GE-vel, míg a Főnix-Med a foglalkozás-egészségügy révén kötődik a globális vállalathoz. Hármójuk partnerségével pedig létrejöhetett a regionális referenciaközpontnak számító klinika, ahol a cégek saját tudásuk és szolgáltatásuk legjavát összeadva várják a hozzájuk érkezőket.

Az Affidea és a Főnix-Med által működtetett egészségközpont a hazai magán egészségügyi ágazat szempontjából is mérföldkőnek számít, hiszen a két szolgáltató saját erősségeit összeadva, partnerként áll a páciensek szolgálatába.

A Váci Greens Egészségközpont ünnepélyes megnyitóján az Affidea Diagnosztika és a Főnix-Med stratégiai partnerei mellett díszvendégként részt vett Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, aki köszöntőbeszédében méltatta a Váci Greens Egészségközpont koncepcióját. „Az, hogy ez a két piaci résztvevő a versenyhelyzeten felülemelkedve partnerségre lépett, nemcsak az érintett vállalatok és a magánpáciensek számára jelent óriási előnyt, hanem az egészségipar fejlődéséhez is hozzájárul. A gazdasági növekedés motorja a magas hozzáadott értékű, innovatív megoldások alkalmazása, amelyre kiváló példa a legmodernebb GE technológiát biztosító egészségközpont.” – mondta Dr. Szabó László, miniszterhelyettes.”

A klinika jelenleg elérhető szolgáltatásai között szerepelnek a belgyógyászat, az ortopédia, a kardiológia, a bőrgyógyászat, a nőgyógyászat, az urológia, a szívultrahang, a szemészet, az orr- fül-gégészet, a fogászat szakterületéhez kapcsolódó vizsgálatok (fogászat és fogászati panoráma RTG), és a gyógytorna. Ezen felül a központ az év során további szakmákkal (allergológia, diabetológia, endokrinológia, reumatológia, neurológia, sportorvoslás, repülőorvoslás) bővíti kínálatát.

A szakrendeléseken túl szűrőközpontként is működik a Váci Greens Egészségközpont, a különböző prevenciós szűrések széles körét kínálva vállalati- és magán ügyfelek számára.

Emellett az új klinika egyedülálló gépparkkal rendelkezik, amely a GE legmodernebb technológiáját állítja a páciensek szolgálatába. Így Magyarországon elsőként válik elérhetővé a térítéses ellátást választók számára a legnagyobb térerejű, 3 Teslás GE MR berendezés, de egyedülálló az a 3 dimenziós mammográfia is, amelyen a páciens maga állíthatja be a kompressziós erőt, komfortosabbá téve a vizsgálat menetét. További csúcskategóriájú diagnosztikát biztosít a legkorszerűbb 128 szeletes CT berendezés, valamint a legkorszerűbb ultrahang- és digitális röntgen készülékkel is felszerelték a centrumot.

„A Váci Greens Egészségügyi központjában alkalmazott GE diagnosztikai berendezések az orvosi szolgáltatás, a beteggondozás és ellátás innovatív korszakát vetítik előre. Büszkék vagyunk arra, hogy az Affideával és a Főnix-Meddel partnerségben olyan egészségügyi központ létrehozásában vehettünk részt, amely mind a magánellátást választó lakosság széles körének, mind pedig a GE munkavállalóinak magas színvonalú egészségügyi szolgáltatást nyújt” – mondta el Joerg Bauer, a GE Magyarország ügyvezető igazgatója.

A szektor élénkítése mellett a magánklinika az orvostársadalom számára is új távlatokat nyit meg. Leitner György, az Affidea Diagnosztika ügyvezető igazgatója beszédében a központban létesített oktatócentrum jelentőségét emelte ki. „A Váci Greens Egészségközpont létrehozásával a páciensek mellett az orvosoknak, kollégáinknak is szerettünk volna korábban nem elérhető lehetőségeket biztosítani. Ezért alakítottunk ki egy oktatócentrumot a központ emeletén, amelyben szakmai tréningek keretében szeretnénk megosztani a modern képalkotó diagnosztikai eljárások titkait. Az elméleti oktatás mellett pedig a szakemberek működés közben is megfigyelhetik majd a különböző berendezéseket” – mondta Leitner György.

Az összetett koncepció megvalósítása minden fél számára nagy volumenű beruházást jelent, amely során figyelembe kellett venni a szakorvosi rendelésekhez, a diagnosztikai vizsgálatokhoz, valamint a képzések és rendezvények szervezéséhez szükséges feltételeket. „A klinika megtervezésénél és kivitelezésénél számos, a magas szintű ellátáshoz szükséges fizikai, és a páciensek maximális komfortérzetét biztosító egyéb kritériumnak kellett megfelelnünk. A Főnix három éve kereste már a sikeresen működő budai klinikája mellé az új pesti oldali klinikája helyszínét, örömmel tölt el bennünket, hogy megtaláltuk a legideálisabb helyet és a legmegfelelőbb partnert az új telephelyünk kialakításához” – emelte ki köszöntőbeszédében Tunkli Gábor, a Főnix Medical Center ügyvezető igazgatója.

A díszvendég és a partnercégek képviselői által megtartott köszöntők után a megnyitó vendégei lehetőséget kaptak, hogy szakmai vezetők kíséretében maguk is megtekintsék Magyarország legmodernebb egészségközpontját.

Forrás: Well PR Ügynökség