Baba

Igazi csoda: a kislány, akinek nincsen immunrendszere

Brit orvosok úttörő technikát alkalmaztak a kislánynál.
2016. Június 30.

Kristina Vukolovánál súlyos immunhiányt diagnosztizáltak, amikor féléves volt. A csecsemőket ezzel általában nem szokták kezelni, mert egyéves koruk előtt bele szoktak ebbe halni. Kristinán azonban őssejt transzplantáció segítségével placenta-köldökzsinórvért kapott a Newcastle-ben lévő Greath North Gyermekkórházban.

A gyermeket tulajdonképpen steril buborékban tartották három hónapon át, hiszen akár még a hideg is megölhette volna. Miután kiengedték a kórházból, néhány hónap után a donorsejtek megtámadták a kislány szervezetét.

Az orvosok arra kérték Kristina anyukáját, hogy engedjen meg egy teljesen új módszert nekik, amit igaz, hogy korábban még nem próbáltak, de talán megmenthetik vele a lánya életét. Az édesanya ebbe belement. Az orvosok az anyától vett „érett” fehérvérsejtet és őssejtet ültette át a kislányba.

Hat hónap után Kristina elég erős volt ahhoz, hogy elhagyja a kórházat.

A részleteket még csak nemrég publikálták, hogy Kristina már elmúlt négyéves, egészséges és boldog. Az édesanya úgy fogalmazott, hogy nem tudja eléggé megköszönni a kórháznak és az orvosoknak azt, amit a kislányáért tettek.

(VIA)

Ezek is érdekelhetnek:

  • Őssejtterápia – lépésről lépésre
  • Sikeres őssejtbeültetés
  • “Az immunrendszerem lepuffantja a vírusokat”
  • Így erősítsd a gyereked védekezőrendszerét!