Egyéb

Egy intézet a női egészségért!

Megnyitott az első hazai szülészeti-nőgyógyászati prevenciós szakintézmény - a G1 Intézet. Itt a nőgyógyászati szűrővizsgálatokra, kezelésekre jelentkező hölgyeknek, várandós kismamáknak, babát tervező párok kaphatnak segítséget.
2007. Július 04.

Örömteli esemény egy pozitív terhességi teszt, megindító érzés az első ultrahangvizsgálaton látni és hallani néhány centiméteres magzatunk apró szívének dobogását. És ezzel egy időben hangzik el a kérdés: “Doktor úr, ugye egészséges a kisbabám?” Terhesség alatti ultrahangos szűrővizsgálataink a biztonságot szolgálják, genetikai szűrővizsgálataink az orvostudomány legmagasabb szintjén segítik a tájékozódást, míg 4D Babavíziós ultrahangvizsgálataink segítségével már a magzati korban megismerhetjük kisbabánk vonásait.

Szlogenünk: “G1 Intézet – A női egészségért”. Azonban egy-egy probléma kivizsgálásakor nem feledkezünk meg férfi pácienseinkről sem. Ezért olyan vizsgálati lehetőségeket is biztosítunk, mely kifejezetten a férfiak egészségét, ezzel a biztonságos párkapcsolatot és a boldog családalapítás lehetőségét is biztosítani tudja.

Egyre többet halljuk: prevenció, HPV, méhnyakrák, STD, genetika. Egyre többet hallunk a különböző szűrővizsgálatok jelentőségéről – ezért is jött létre a G1 Intézet.

Miben segít Önnek a G1 Intézet?

Gyermekvállalás előtti felkészülés

Komplex programot dolgoztunk ki a gyermeket vállaló párok előzetes kivizsgálására. Fontos, hogy a fiatal párok úgy kezdjenek a családtervezésbe, hogy ismerjék meg egészségi állapotukat, valamint testileg és lelkileg is készüljenek fel életük e meghatározó szakaszára. Ezért célszerű – egy alapos kivizsgálás után – megfelelő életmódbeli és táplálkozási változtatások kialakítása, amely a magzat egészséges fejlődését is szakszerűen segíti.

Meddőség és sikertelen terhességek okának kivizsgálása

Intézetünk speciális profilja a sikertelen terhességek kivizsgálása. Ennek során szakembereink felderítik a vetélések hátterében álló lehetséges okokat, így a gyermek után vágyakozó pácienseink a megfelelő korrekciók után biztonságban vállalkozhatnak egy következő, sikeres terhességre. Szorosan kapcsolódik az előbbiekben említett kivizsgáláshoz mindazon párok vizsgálata, akiknél az anyának hosszabb próbálkozás után sem sikerül teherbe esni. Érdemes-e ilyenkor azonnal lombikbébi központot felkeresni? Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a vizsgálatra jelentkező párok 90%-ánál sikeres lesz a próbálkozás, és a pácienseknek kb. 10%-át kell végül IVF (lombikbébi) Centrumba irányítani.

Fogamzásgátlási ambulancia

Intézetünkben nagy hangsúlyt fordítunk a tudatos családtervezésre, melynek fontos eleme a nem kívánt terhességek megelőzése. A sokféle fogamzásgátlási lehetőség közül segítünk a legjobbat kiválasztani, mely a szervezetre a legkisebb terhelést rója, és a legnagyobb biztonságot szolgálja.

Ultrahangvizsgálatok

Már a 12. terhességi héttől lehetőség nyílik a korai magzati ellenőrző vizsgálatokra. A G1 Intézetben több nagyfelbontású, 3- és 4-dimenziós vizsgálatokra is alkalmas (4D) ultrahang-gép segíti a vizsgálatokat, melyek során olyan mérések végezhetők és olyan vizsgálati jelek észlelhetőek, amelyek utalhatnak a magzat Down szindrómájára, vagy más fejlődési rendellenességre.

Genetikai szűrővizsgálatok

A szűrővizsgálatok találati arányát tovább javítja, ha az ultrahangos szűrővizsgálatokat biokémiai markerek vizsgálatai is kiegészítik. Ilyen vizsgálat például az úgynevezett négymarkeres teszt, melyet jellemzően a terhesség 16. és 20. hete között javasolt elvégezni. A vizsgálat során anyai vérből nyert savóból 4 biokémiai marker meghatározása történik, melyek eredményének értékelése az anya életkorát is figyelembe véve 70-90%-os biztonsággal jelzi a Down-kór kockázatát.

Időutazás a 4. dimenzióba – 4D Babavízió

A laborvizsgálatok, valamint a “hagyományos” kétdimenziós ultrahangvizsgálatok mellett a 4D Babavízió ultrahang-vizsgálati lehetőség is várja a kismamákat. Mit nyújt ez a vizsgálat? A kismamák számára biztonságot, valamint egy felejthetetlen élményt! Időutazás ez a javából, ahol a kismamák meggyőződhetnek kisbabájuk egészségéről, valamint vonásait szinte élethűen ismerhetik meg!

Egy intézet a női egészségért!

Szoptatási ambulancia

Egy kismama legnehezebb és legfelelősségteljesebb feladata kisbabáját táplálni. Szerencsés esetben a szoptatás csak örömteli pillanatokkal jár, néha azonban biztosan segítségre van szükség. Lehet, hogy egy-két jó tanács és praktika megelőzi a nagyobb gond kialakulását!

Ambulanciánk minden szoptatással kapcsolatosan felmerülő kérdésre a megfelelő megoldást kínálja, legfontosabb szempontnak tartva a baba minél hosszabb anyatejes táplálását.

HPV-betegségek megelőzése

Az igazi megoldás a megelőzésben keresendő. Ezért a G1 Intézet a HPV eredetű megbetegedések ellen komplex prevenciós programot működtet. Ennek két pillére a nőgyógyászati szűrővizsgálat, és a HPV elleni védőoltás alkalmazása. A G1 Intézetben a nőgyógyászati szűrővizsgálatok mellett lehetőség nyílik a helyszínen a HPV elleni védőoltások beadására is. A teljes védettség kialakulásához három oltást kell beadni hat hónap alatt. Jelentkezni tehát az első oltás beadását követően kettő, majd négy hónap múlva szükséges, melyre igény esetén az Intézet e-mailben és SMS üzenet formájában is figyelmezteti pácienseit.

Szexuális úton terjedő fertőző betegségek, gombadiagnosztika

Speciális ambulanciát működtetünk a szexuális úton terjedő kórokozók, valamint a gombás eredetű megbetegedések diagnosztizálására és gyógyítására, így teljes körű kivizsgálási és terápiás lehetőséget nyújtunk az ilyen problémákkal jelentkezők számára.

Egyértelmű, hogy a kórokozók kimutatásához speciális laboratóriumi munka szükséges. Intézetünk létrehozása során elsődleges szempont volt, hogy a mintavétel, majd a feldolgozás a leggyorsabban történjen meg: ne kelljen a vizsgálati anyagot elszállítani az intézetből. STD laborunk kialakításakor szempont volt az is, hogy a társszakmák képviselői is jelen legyenek. Így a szülész-nőgyógyászok munkáját bőrgyógyász, mikrobiológus, gomba szakértő biológus, urológus is segítik, hogy pácienseinket a legmegfelelőbb tanáccsal tudjuk ellátni.

G1 Intézet

Cím: 1036 Budapest, Lajos u. 74-76.

Tájékoztatás: a 06-40-200-748-as kék számon,

a www.g1intezet.hu honlapon vagy az [email protected] e-mail címen.

Forrás: HáziPatika.com