Terhesség

Pocakos baleset

Előfordulhat, hogy a kismama elesik, és beüti a pocakját. A megváltozott súlypont, az intenzívebb befelé fordulás, a súly gyarapodása és a megnövekedett has miatti kisebb látótér egyaránt oka lehet ennek.
2007. Szeptember 05.

Terhesen is nagyon fontos a biztonsági öv használata

Autóban ülve nagyon fontos a biztonsági öv használata, a három ponton rögzített öv jelenti a legbiztonságosabb megoldást. A legtöbb kismama számára ugyanakkor a biztonsági öv használata kényelmetlen, nyomja a pocakot, ami egyáltalán nem veszélytelen. Éppen ezért jó ha a terhes kismama övterelőt szerez be: segítségével a az öv alsó pántját a has alá húzza, azaz medencetáji részét a combokra lehet elvezetni, ezzel nem csak kényelmesebb lesz az autóban való utazás, hanem esetleges ütközés, koccanás vagy hirtelen fékezés során mérséklődik a magzatra gyakorolt káros nyomás is.

Ha bármilyen baleset, ütés, elesés következik be de a terhes kismamának nincs hüvelyi vérzése, nem szivárog a magzatvíz, nem tapasztalhatók görcsök, és továbbra is érzi a kisbaba mocorgását, nem lehet nagy baj, hiszen az anya teste és a magzatvíz biztonságos burkot alkot a pici körül. Ám ha ennek ellenére nyugtalan, tájékoztassa orvosát az esésről, aki ultrahanggal, CTG-vizsgálattal meggyőződhet arról, jól átvészelte-e a magzat a balesetet.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Kismama magazin