babaszoba.hu


Zebracsíkos pocak

Terhességi csíkoknak is nevezik őket, de kissé megtévesztő az elnevezés, hiszen akár hirtelen meghízott kamaszlányokon vagy gyorsan megizmosodott testépítőkön is megjelenhetnek a striák.

Ez a kezdetben bíborvörös, majd egyre halványuló, végül gyöngyházfehérré fakuló csík a bőr kötőszöveti szálainak elszakadása miatt keletkezik. Bárki bármit is ígér, ezeket csakis plasztikai sebész tudja tökéletesen eltávolítani, és ő is leginkább a köldök alatti területről, persze a bőrrel együtt, teljes hasplasztikai műtéttel. Minden más kezelési módszer csak megelőzésre vagy halványításra képes. Kétségbeesni azért nem kell, a striák lassan, ahogyan a bőr visszanyeri a formáját, maguktól is szépen javulnak, kevésbé feltűnővé válnak. Általában hason, combon, popsin, mellen jelennek meg főként a terhesség utolsó harmadában, hiszen a legtöbb nő ezeken a testtájakon hízik a leggyorsabban. Ezért ezeket a területeket érdemes a leggondosabban krémezni a megfelelő készítményekkel.
Címkék:
babavárás,
stria,
Testi-lelki változások

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva