babaszoba.hu


Mit csinál a perinatális szaktanácsadó?

Új szakma a láthatáron! A születés körüli tanácsadók azon vannak, hogy segítsenek neked eligazodni az információk és kérdések dzsungelében.


Bár nagyon sok a terhességgel, szüléssel, babagondozással kapcsolatos információ az interneten, tanfolyamokon, könyvekben, magazinokban, sok leendő szülő érzi úgy, hogy eltévedt az információk dzsungelében. Ezért kutatnak inkább személyes tapasztalatok és egy kis figyelem után.
Néhány jellegzetes, gyakori kérdés:
- Szülésznőt keressek vagy inkább dúlát? Melyik kórházat válasszam?
- Járok tornára, szülésfelkészítésre, mit tehetnék még?
- Háromhetes a kisfiam, és az egész napom szoptatással, dajkálással telik. Ez már mindig így lesz?
A szülők támaszt, megbízható információt keresnek, hogy rátalálhassanak saját megoldásaikra. Nos, éppen ez a perinatális szaktanácsadó feladata: hogy feltegye a megfelelő kérdéseket, megadja a szükséges ismereteket, feltárja az ok-okozati összefüggéseket, rávilágítson a várható következményekre, így támogassa a párokat a saját, felelős döntés meghozatalában.

Az új szakmát szülésznők, pszichológusok, pedagógusok, segítő foglalkozásúak sajátítják el, kiknek képzését az ELTE PPK Affektív Pszichológiai Intézeti Központja és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság gondozza. A magyarországihoz hasonló oktatás Görögországban és az Egyesült Államokban is létezik. Nálunk 2009 nyarán végzett az első csapat!
Vannak, akik az eddigi munkahelyükön, munkakörükben maradva intézményekben, rendelőkben, kórházak szülészeti osztályán, nevelési tanácsadóban, a megszerzett tudást kamatoztatva fogják tovább végezni tevékenységüket. És vannak olyanok is, akik önálló szolgáltatásként kínálnak majd konzultációt, szaktanácsadást.
Címkék:
perinatális szaktanácsadó

Médiatár főoldal
videó

Kismama: Mennyi ideig lehet a napon a baba?

Kismama: Mennyi ideig lehet a napon a baba?

Utónévtár névajánló

Árpádina

Eredet: magyar
Jelentés: árpa

Irnik

Eredet: török-német
Jelentés: férfi

Még nincs eldöntve? Utónévtárunkban több, mint 3087 nevet és jelentését, eredetét megtalálja!

tovább

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva