babaszoba.hu


Mindened kicsit nagyobb lesz!

Babavárás és növekedés

A kilenc hónap alatt nemcsak a hajad indul növekedésnek, hanem más testrészeid is. Hogy még szebb lehess!


Keblek
A mellfeszülés már az első hónapokban érezhető és látványos. De azért ne indulj rögtön új melltartót vásárolni. A terhesség végéig még tovább nőhetnek, egészen a tejbelövellésig, amikor is minden eddiginél nagyobb kosárra lesz szükséged. A hatás a legtöbb esetben nem tartós, bár egy melltartóméretnyi növekedés általában megmarad.

Haj
A legtöbb terhes nő haja a magasabb hormonszintnek köszönhetően gyorsan nő és nagyon dús lesz. A hatás sajnos csak a szülésig tart, utána fokozott hajhullással számolhatsz, tehát a végeredmény ugyanaz lesz.

Kéz
A terhesség vége felé számíthatsz arra, hogy nem tudod hordani a gyűrűidet, mert a kötőszövetek ilyenkor sokkal több vizet tartanak vissza. A duzzadás valószínűleg csak átmeneti, de ha nem ez, hanem túlsúly a magyarázata, és nem tudsz megszabadulni fölös kilóidtól, az ujjaid tartós megnagyobbodására is számíthatsz. Előfordulhat, hogy lánykori gyűrűidet ki kell majd tágíttatnod.

Láb
Nagyobb súly, komolyabb igénybevétel, lazább ízületek. A terhes nők lába gyakran megdagad, ezért az utolsó harmadban sokan már csak bő, kényelmes cipőkben férnek el. A láb növekedése gyakran tartósnak bizonyul, lehetséges, hogy szülés után is fél-egy számmal nagyobb cipőre lesz szükséged, ám a duzzadás gyorsan alábbhagy.

Csípő
Hiába az ádáz fogyókúra, mert azzal legfeljebb a zsírpárnáktól szabadulhatsz meg. A medencecsont már a terhesség alatt tágasabbá válik. A szélesebb csípőt később sem lehet összébb tolni, ezért a szülés előtti nadrágjaid nagy részének végleg búcsút mondhatsz. Annyi baj legyen, a nőiesebb formák és az új nadrágok mindenért kárpótolnak!
Címkék:
lábnövekedés,
fokozott hajnövekedés,
testi változások terhesen

Kapcsolódó cikkek

Babanaplók

Mi ajánljuk

Legfrissebb

Vezess naplót Te is!
Médiatár főoldal
videó

Kismama: A csecsemőkori ekcémáról

Kismama: A csecsemőkori ekcémáról

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2014 Sanoma Media Budapest Zrt. - Minden jog fenntartva