Terhesség

Matrjoskában Matrjoska – így mondtam el, hogy babám lesz

Ki romantikusan terített asztalnál, ki poénokkal tűzdelve, más meg egyszerűen csak elmondja, hogy jön a trónörökös.
2011. December 15.

Matrjoskában Matrjoska - így mondtam el, hogy babám lesz

2006. augusztus 20-án született első kisfiunk, Berci. Mondhatni, „viharos” volt az érkezése, hiszen aznap volt a budapesti tűzijátékot romokba döntő hírhedt vihar.

Egyéves volt, amikor elhatároztuk: jöhet a kistestvér. A férjem nagybátyja azokban a hónapokban éppen Moszkvába utazott konferenciára. Nem tudom, honnan jutott eszembe, hogy nekem kell egy matrjoska baba, de azonnal írtam neki, hogy hozzon. Gondosan el is rejtettem, de a nagy hír bejelentésére bizony várni kellett. Mert a kistestvér bizony nem akart jelentkezni. Évek kellettek hozzá. Aztán!!! Egy hétfő reggel csináltam meg a tesztet. A férjem már nem volt itthon. Finom vacsorát rittyentettem estére, és átkutattam a szekrényt a régóta bujdosó matrjoska baba után. Szépen elrendeztem a kis családot: a legnagyobb lett az apuka, az utána következő az anyuka, egy kisebb darab Berci, a legkisebb pedig bekerült az anyukába. Majd kitettem a polcra, mert rohantam a munkába, ahonnan úgyis én érek haza legelőször.

Délután csörgött a férjem: ő a korábbi vonatot is elérte, megy Berciért az oviba, aztán sietnek haza. Ó, jaj, az most bizony nagy baj. Telefon a szomszédasszonynak, akinek volt kulcsa a lakásunkhoz:

– Anikó, drága, ne kérdezz semmit! Menj fel a lakásunkba, és a polcon lévő matrjoskákat vidd le a lakásotokba. Majd mindent elmesélek!

Tíz perc múlva jött az sms: „Mindent értek!”

Na, puff, a szomszéd előbb tud a babáról, mint a családom. Amikor hazaértem, átvettem a babákat. A vacsora igen kellemes hangulatban telt. A végén pedig elkezdtem handabandázni:

– Képzeljétek, délelőtt takarítottam, és találtam valamit. Kiraktam belőle a családunkat.

Előhoztam a „kis családot”, és a kisfiamnak elkezdtem magyarázni, hogy ki kicsoda. Egyszer csak felkiáltott, az anyuka babát kézbe fogva:

– Anya, ebben csörög valami!

A férjem segített neki kinyitni a babát. Rögtön vágta a megoldást:

– Mankám, állapotos vagy?

– Igen.

– Biztos?

– Igen.

Egyszerre örült és egyszerre kételkedett, hogy mégiscsak sikerült, mégiscsak itt van már velünk egy pici baba. A módtól pedig, ahogy a tudtára adtam a nagy hírt, teljesen el volt ragadtatva.Marci baba 2011. június 25-én látta meg a napvilágot. Vele lett teljes a családunk.

Drégelyvári Bernadett

Forrás: Kismama magazin