Terhesség

Emlékek a pocakról

A várandósság pillanatai felejthetetlenek - ám csak addig, ameddig meg nem érkezik az újszülött. Akkor rendszerint minden korábbi érdekességet egy csapásra elfelejt az ember.
2007. Szeptember 06.

Érdemes hát a terhesség alatt feljegyzéseket készíteni, afféle “kismamanaplót”. Ebbe az adatok mellé nyugodtan leírhatja saját érzéseit, kétségeit, félelmeit és örömeit, beleragaszthatja a terhességgel kapcsolatos dokumentumokat is (vérkép, CTG, ultrahang-felvételek, kiskönyv), amelyeket az ember mégiscsak sajnál kidobni, bár semmire nem kellenek már szülés után.

Érdemes havonta fényképeket készíteni a pocak változásairól – később már felidézni is nehéz, mekkorára gömbölyödött. Hogy ez vicces lesz vagy éppen könnyes, azt már mindenki maga dönti el, lelkiállapotának függvényében. A könyvesboltokban akár napi bontású kismamanaplót is árusítanak, de ha egy kedves füzetbe írja le legalább havonta egyszer gondolatait, az ugyanilyen kellemes emlék lesz majd a következő várandósság alatt önnek, és majd sok-sok év múlva a nagyra cseperedett jövevénynek is.

Emlékek a pocakról

Vezess online babanaplót, blogot a Babaszobán!

Vezethetsz kézzel írott naplót is. A Libri oldalán és a Brendon-on vásárolhatsz kismamanaplót.

A terhesnapló írásához innen nyerhetsz inspirációt.

Forrás: Kismama magazin