Gyerek

Hat ötletes ajándékkísérő s. k.

Összegyűjtöttünk pár ötletes és ihletadó ajándékkísérőt, amit némi kreativitással és kézügyességgel te is elkészíthetsz.
2011. December 19.

Az ajándékkísérő alapvetően vitatható műfaj. Ritkán van olyan eset, amikor csak úgy sorsára hagyjuk az ajándékunkat (persze van, nem mondom, hogy nincs), és csak egy ajándékkártya hivatott képviselni minket a csomagon. Karácsonykor szerencsés esetben a célszemély szemébe nézve tudjuk a kezébe pottyantani kincsünket, s akkor az én személyes prekoncepcióm szerint nem kell kísérő. Persze több iskola létezik, van, ahol a fa alatt keresik az ajándékot, olyankor is van értelme persze. Akárhogy is, a magam részéről mindenképpen csak akkor vagyok hajlandó pénzt vagy energiát feccölni ezekbe a picike tárgyakba, ha valóban egyediek, gusztusosak.

Kalandra fel!

Nézzük például ezeket a Meskán fellelhető kis papírtallérokat! Az ötlet egyszerű és nagyszerű: egy tetszőlegesen választott alapsablonra egy tetszőleges kép felragasztása (ahogy a képen is látható, egy virágforma alapra mikulásbagoly kerül például). Kreatív boltokban ma már könnyen megtalálhatjuk a hozzávalókat. Alkalomhoz illő matricákkal pedig szinten minden bolt tele van. De el tudom képzelni sima kartonnal, a közepén egy témához illeszkedő matricával.Ha meg simán megvennéd, itt teheted!

Ennek a kis kártyának a nagyszerűsége szintén az egyszerűségében rejlik. Fehér papír (természetesen olyan, aminek némi tartása is van) kis téglalapra vágva, a végén pecsét. Pecsétből bármilyen karácsonyi motívum esztétikus lehet. Hat ötletes ajándékkísérő s. k.

Egyszerű, mégis nagyszerű kártya

Már nem is ismételném magam. Üljünk le a számítógép elé, és a szövegszerkesztőben írjuk sokszor egymás alá a választott szöveget, majd az egyes mondatokhoz válasszunk más-más betűtípusokat. Nyomtató, olló, felvág, lyukasztó, szalag a végibe. Kész.Hat ötletes ajándékkísérő s. k.

Nézzünk egy kicsit szét a nemzetközi oldalakon is, jöjjön pár ötlet a Meska nagytestvéréről, az etsy.com-ról. Itt van például ez a natúr elegancia. A téglalapra vágott kis natúr színű kartonokat félbehajtjuk, majd az egyik oldalt mintalyukasztóval dekoráljuk. Tetejére natúr színű rafia vagy egyszerű spárga dukál. Hat ötletes ajándékkísérő s. k.

Egy pici játék a színekkel és a formákkal, és máris valami különleges a végeredmény. Itt helyes kis köröket kell kivágni, lehetőleg szép színes kartonból. Nyomda rá, mehet bele a szalag szintén. Hat ötletes ajándékkísérő s. k.

A Startlap.hu karácsony rovatában találtam erre a nagyon helyes gyűjteményre. Itt ugyan nem a kreativitásé a főszerep, azt már valaki elvégezte helyettünk. A kis képek viszont színesek, ötletesek, és csak ki kell őket nyomtatni.Hat ötletes ajándékkísérő s. k.

További cikkeink karácsonyi ajándék témában: