Gyerek

Ajándéktipp: a hat legcukibb játékfigura magyar tervezőktől

Szeretnél valami igazán egyedi babát, figurát, vigasztárgyat? Összeválogattunk négy fantasztikus alkotót, az ő munkáikat ajánlunk. Csak el ne csaklizd végül a gyerektől...
2011. December 12.

Figurka – nem csak gyerekeknek

A Figurkákat már sokan ismerhetik. Egyedi, helyes mackók, cicák, nyulak, királylányok, angyalkák, illetve manók, manószerű lények, maguk a Figurkák.Bájosak, helyesek, igazán jó társak.Megálmodójuk Csernus Ági játéktervező, többgyerekes édesanya. Először csak a saját gyerekeinek varrt, majd a rokonok, barátok gyerekeinek, majd a rokonok és barátok rokonai és barátai is egyre többen tőle szerettek volna rongybabát venni, míg végül értékesíteni kezdte Figurkáit.Szívből, szeretetből alkot.

Hivatalos weboldal: www.figurkadesign.com

Ajándéktipp: a hat legcukibb játékfigura magyar tervezőktől

Nyúlgyár – mert nyúlból sosem lehet elég…

Tényleg nem… Az igazi gyengém, az egyetlen valódi Achilles-sarkam… A nyúl.És hol máshol lenne belőle rengeteg különböző és bájos, mint a nyúlgyárban?Minden darab egyedi, magyar divattervezők maradék anyagaiból készül.Az összeset meg tudnám venni valószínűleg, és természetesen a lányomnak is ezt vettem potenciális totemállatnak.De győzött a szabad akarat, ő a medvéket választotta.

A nyúlanyó blogja: piryaniko.blogspot.com

Ajándéktipp: a hat legcukibb játékfigura magyar tervezőktől

Mankák – mosolygó álommanók

A Mankák szemlátomást varázslatos kis lények. Finomak, bájosak, stílusosak. Nevezhetjük őket is rongybabáknak, egy álomvilág, fantáziavilág színes szereplői.Horváth Mónika illusztrátor mesekönyvekhez, képeskönyvekhez fest illusztrációkat, de legújabb szerelme a varrás, így születnek egyedi tervezésű, mindig mosolygó babácskái.

Itt olvashatsz a Mankákról és barátaikról: Itt találod őket: vattacukorhajulany.blogspot.com

Ajándéktipp: a hat legcukibb játékfigura magyar tervezőktől

Krumplimaci – úgy kell, mint az oxigén

Miután a lányom a medvéket választotta hű tárásul, egy kicsit bele kellett ásnom magam a medvekultúrába.A mostani szezon abszolút slágere nálam a Krumplimaci.Alkotója, Nagy Diána így foglalja össze Krumplimaci lényegét:

Tenyérben elférő, áramvonalas, horgolt, puha minimálmedve.Puha, finom, szeretnivaló…Itt tudod megvásárolni: keteger.hu/

Ajándéktipp: a hat legcukibb játékfigura magyar tervezőktől

Rosehipdesign – hosszú nyakú pöttyös zsiráf

Megyeri Ancsa munkái olyan békebeli mesevilágba röpítik a szemlélődöt, ahol jó lenni, ahol az ártatlanság és a biztonságérzés még magától értetődő. Bájos és békebeli, de egyáltalán nem giccses.S bár munkái nagyrészt a kislányokat célozzák, tőle most mégis inkább hosszú nyakú, peckes zsiráfot ajánlok, aki vígan szegődne kisfiúk mellé is jó barátként.

Itt találod a zsiráfot: rosehip.hu

Ajándéktipp: a hat legcukibb játékfigura magyar tervezőktől

Fércművek – belevaló béka

Persze, mindig itt a kivételezett csapat! Puha medvék, ábrándos szemű, bolyhos fülű nyulak…De mi lesz a kevésbé népszerű állatokkal? Akiknek nem ilyen jó a marketingjük? Mondjuk, például egy béka… Pedig, kérem, egy béka is lehet puha és ölelnivaló, főleg, ha a Fércművekből kerül ki.Egy béka például nagyon ügyesen fel tud ugrani a kismotorra, hogy kis gazdájával együtt száguldhasson a játszótéren.Itt találod a békát: fercmuvek.blogspot.com